Gaskeuring G607

Gaskeuring

Wist u dat wanneer u naar Duitsland reist en u aanmeld bij de beheerder van een camping, u gevraagd kan worden naar het logboek van de gaskeuring van uw caravan of kampeerauto? Veel Nederlanders weten dit niet !

In Duitsland is deze keuring verplicht. Steeds meer campingbeheerders vragen dit logboek ook van hun gasten buiten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De campingbeheerders zijn immers aansprakelijk voor de veiligheid van de Gaskeuring G607camping. Sinds afgelopen jaar heeft men de gevolgen hiervan al kunnen merken. Geen logboek, geen standplaats.

Eigenaren van caravans en kampeerauto’s kunnen voor deze gaskeuring terecht bij Van Eijk Caravans. Er wordt dan op technische eisen gecontroleerd zoals de gasslangen, de drukregelaar en de lekdichtheid van de installatie. Een geslaagde keuring wordt in het logboek vermeld en er wordt een zegel bij de gasinstallatie geplaatst. Dit alles gebeurd volgens de Duitse richtlijnen maar alleen voertuigen met originele / af fabriek gemonteerde gasinstallatie kunnen worden gekeurd.

Deze twee jaarlijkse keuringen bedragen €125,-. Wanneer dit gecombineerd wordt met een BOVAG onderhoudsbeurt kost het €75,-

1 gedachte over “Gaskeuring G607

  • Ik vind dit een goede zaak , had er nog niet eerder van gehoord.

    Veiligheid met gas is erg belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.